Реєстрація /

Скандального забудовника на Осокорках залишили без землі

Київрада розірвала договір.

Депутати Київської міської ради проголосували за розірвання договору оренди з товариством з обмеженою відповідальністю «Контактбудсервіс», яке забудовує зелену зону на Осокорках.

Йдеться про ділянку площею понад 176 гектарів між Осокорками і Позняками, де планують побудувати сорок 25-поверхівок. Місцеві мешканці наголошують, що це знищить озера Небреж, Тягле та Мартишів, а також значну територію лісу. Громада вимагає на цьому місці створити ландшафтний екопарк «Осокорки». 

Підставою для розірвання договору оренди, який було укладено 2005 року, є мільйонні борги перед містом та неосвоєння земельної ділянки у перші три роки. Окрім того, суцільна житлова забудова цієї території призведе до перенаселеності та спричинить транспортний колапс у Дарницькому районі.

Стаття по темі: Купити землю під будинок в Києві і області: продавці готові знижувати ціну

«На даний момент ділянка, загальною площею більше 176 гектарів, вільна від капітальної забудови. Облаштований лише будівельний майданчик та розміщено тимчасові споруди. Місто має намір зобов’язати компанію «Контактбудсервіс» звільнити територію та сплатити заборгованість за користування земельними ділянками. За даними Департаменту земельних ресурсів КМДА, борг орендаря перед містом становить понад 65 мільйонів гривень», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань містобудування Олександр Міщенко.

Джерело

Теґи