Реєстрація /

КМДА розірве договори оренди земельних ділянок із забудовниками на Андріївському узвозі і Осокорках

Забудовники не виконали зобов'язання.

Земельна комісія Київради підтримала пропозицію Віталія Кличка щодо розриву договорів оренди земельних ділянок зі скандальними забудовниками на Андріївському узвозі і на Осокорках.

Про це повідомив радник мера Києва Дмитро Білоцерківець.

За його словами, підстави такі: забудовник недоплатив місту 974 659,96 гривень і не почав освоювати ділянку вчасно, тобто протягом трьох років після оформлення договору оренди землі, документ був укладений в 2006 році.

«Місто змушене піти на такий радикальний крок у зв'язку з небажанням забудовника йти на Містобудівну раду, куди «Маркон» повинен винести макет і скоригований проект об'єкта. Крім того, саме на Містобудівній раді визначили б допустиму висотність об'єкта», – вважає радник мера Києва.

Також прийняли рішення по скандальному будівництву на Осокорках.

Стаття по темі: 2017 рік для торгової нерухомості: затишшя перед бурею?

«Земельна комісія Київради підтримала проект рішення щодо розриву договору оренди земельної ділянки із забудовником «Контактбудсервіс» на Осокорках. Проект рішення підготовлений департаментом земельних ресурсів, а підстава – це борги і не освоєння ділянки в перші три роки, договір оренди був укладений в далекому 2005 році. Так що Київрада на законних підставах може розглянути і прийняти рішення про розірвання договору. Політична воля на це є», – резюмував Дмитро Білоцерківець.

Джерело

Теґи