Реєстрація /

Шість ТРЦ у Києві перевірили на загрозу підтоплення

Київська мерія створила робочу групу, яка перевіряла підземні центри торгівлі

Київська мерія відзвітувала про попередні результати роботи групи спеціалістів, які перевіряють торгівельно-розважальні центри столиці через загрозу підтоплення.

Вже було обстежено ТРЦ «Gulliver», ТЦ «Метроград», ТЦ «Комод», ТЦ «Навігатор», ТЦ «Олімпійський», ТЦ «Globus» через те, що вони частково або повністю знаходяться під землею.

Візуальне обстеження показало, що всі центри в цілому мають обладнання (насосні станції, дренажні насоси тощо), яке забезпечує захист відвідувачів та приміщень від підтоплення ґрунтовими водами. Проте у разі різкого погіршення погодних умов (опади до 46-50 мм) обладнання деяких центрів не забезпечує належного захисту. 

Київське Управління КМДА з питань надзвичайних ситуацій заявило, що власники та керівництво ТРЦ має вжити додаткові заходи для захисту підземних приміщень за умови погіршенні погодних умов.

Стаття по темі: 5 найбільш «втомлених» мостів Києва

Їм необхідно встановити більш потужне обладнання для відкачування води, забезпечити евакуацію відвідувачів та інформування водіїв (за наявності автопаркінгу) про необхідність евакуації автомобілів, встановити додаткові герметичні ворота (двері) або переносні відбійники води, мати запас мішків та піску.

Нагадаємо, що після кількох потужних злив у Києві відбулося кілька випадків підтоплення. Під час однієї з них постраждав ТРЦ Gulliver та Спортивна площа біля станції метро «Палац спорту».

Джерело