Реєстрація /

Русанівську косу захистять від забудови

Мер підтримав петицію.

Київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію, автор якої просив від столичної влади сприяти захисту Русанівської коси – недопущення будівництва на її території. Кличко підтримав петицію і сказав, що Київська міська державна адміністрація (КМДА) «вживатиме заходів» для збереження природно-заповідного фонду коси.

Про це стало відомо із відповіді Віталія Кличка на електронну петицію.

«З огляду на актуальність порушених в електронній петиції (...) питань та наявний суспільний запит з метою збереження об'єктів існуючої екосистеми та забезпечення функціонування зелених зон у місті Києві підтримую зазначену електронну петицію», – йдеться у відповіді Кличка на петицію.

Зазначається, що КМДА «вживе заходів у рамках покладених функцій та повноважень щодо збереження природно-заповідного фонду міста Києва».

У відповіді також сказано, що згідно з електронною базою даних Департаменту містобудування та архітектури КМДА дані Міської інформаційно-аналітичної системи забезпечення містобудівної діяльності – «містобудівні умови та обмеження для проектування об'єкта будівництва на Русанівській косі не надавалися».

Раніше повідомлялося, що стартував перший етап програми «єВідновлення».

Джерело