Реєстрація /

Роботи на Шулявському шляхопроводі почнуть влітку

Розповіли, що передбачає реконструкція.

Проведення ремонтних робіт на Шулявському шляхопроводі заплановано на початок літа поточного року. Буде зведена розв'язка-конюшина з будівництвом повороту з вул. Довженка на пр. Перемоги і демонтажем частини цеху № 5 заводу «Більшовик». Проект розробляв в 2008 році «Київдормістпроект».

За словами заступника голови КМДА Дмитра Давтяна, на реалізацію знадобиться 17 місяців і близько 811 млн. грн. разом з компенсацією за знесення будівлі цеху.

Першу чергу реконструкції намір закінчити вже до кінця цього року.

«Ми прибираємо застарілу конструкцію шляхопроводу і міняємо її на міцну нову. Це реально зробити до кінця поточного року, і коштів – 380 млн. грн. – вистачить, щоб розширити дорогу до шести смуг і відновити рух по цій ділянці», – розповів Давтян.

Другий етап буде передбачати будівництво ще двох з'їздів.
«Переговори з керівництвом «Більшовика» зараз ведуться. Потрібно напрацювати варіанти об'їзду і альтернативних шляхів. Основний варіант, розглядається зараз, – проїзд по вулицях Гарматній і Виборзькій», –сказав Давтян.

Основний потік транспорту буде спрямований на вулицю Антона Цедіка, вулицю Нестерова і на проспект Перемоги, де буде встановлений світлофор. На правоповоротних з'їздах з вулиць Гетьмана та Довженка на проспект теж буде встановлено світлофор.

Раніше повідомлялося, що проектування нової розв'язки на Шулявці обійдеться майже в 3 мільйони гривень

Джерело