Реєстрація /

Ресторани чекає сплеск відвідувань після скасування карантину

Доставка додому скоротиться.

Ресторани будуть активно відкриватися після карантину. У Києві закриються близько 100, а відкриються порядку нових 40 закладів тільки в перший місяць після скасування карантину. Таким прогнозом поділилася директор компанії «Ресторанний консалтинг» Ольга Насонова.

За словами експерта, закриватися будуть ресторани, які і до введення загальнонаціонального карантину відчували себе «не дуже». А відкриються заклади, які вже майже були готові до відкриття, але завадила пандемія.

«А ось доставка буде скорочуватися. Багато хто просто скучили за спілкуванням і сидінням за столиком в кафе. Але, звичайно, навіть після скасування карантину вірус нікуди не дінеться. І залишиться страх перед зараженням, потреба в дистанції з незнайомими людьми. Тому столики в залах потрібно буде розставляти подалі один від одного. Санытайзери на столах, маски з логотипом на офіціантах, одноразові рукавички – це наша нова реальність на пару місяців. Але страх швидко пройде, до всього люди звикають», – каже Насонова.

Літо для ресторанного бізнесу буде активним, вважає експерт. Причина цього проста – багато українців нікуди не поїдуть.

«Як Європа буде відкривати кордони, невідомо, а раптом знову припинять авіасполучення або перекриють кордони? Та й грошей на подорожі за кордон вже менше, ніж рік тому. Тому влітку всі активні споживачі будуть сидіти в своїх містах, гуляти по рідних вулицях і сидыти в улюблених ресторанах. Витрачати в ресторанах будуть, звичайно, менше, грошей більше майже ні у кого не стане», – резюмувала Насонова.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що загальнонаціональний карантин ризикують не пережити близько сотні столичних кафе і ресторанів.

Джерело