Реєстрація /

Реформувати ДАБІ передумали

Поки все призупинено.

Державна архітектурно-будівельна інспекція отримала наказ, за ​​яким, згортається децентралізація, а всі питання видачі дозволів на об'єкти класу наслідків СС2 передаються в департамент центрального органу.
Він стосується всіх житлових будинків до 24-25 поверхів (будинки від 73,5 до 100 метрів).

«Мотивацією такого неоднозначного рішення нібито є «боротьба з корупцією». Але виникає питання: невже для «перемоги» над корупцією, для цього потрібно її сконцентрувати в одному місці? Ну, і інші питання: навіщо і для чого в умовах соціально-адміністративного «параліча» приймати якісь накази, які на даний момент неможливо втілити?» – задається питанням керівник проекту Rusaniv Residence Олександр Ізаров.

Очевидно, що ринок бачив дещо інакше цю реформу. За словами експертів, хоч поки і рано робити якісь глобальні висновки про те, до чого призведе згортання децентралізації, але вже ясно одне, що по завершенню карантину ринок може виявитися в умовах нового тривалого «параліча», коли буде неможливо зрозуміти, як ж зараз діє вся система.

Це призведе до того, що затримки з введенням об'єктів в експлуатацію можуть збільшитися в середньому на 3-6 місяців.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроект №1052 «Про внесення змін до Закону України «Про будівельні норми» щодо удосконалення нормування у будівництві», який пропонує ввести і надавати перевагу новому методу нормування у галузі – параметричному.

Джерело