Реєстрація /

Реєстрацію земельних ділянок спростили (сперелік змін)

Рішення прийнято.

Процес реєстрації земельних ділянок в Україні спростили.

Про це повідомила прес-служба Держгеокадастра.

«Термін здійснення державної реєстрації земельної ділянки за принципом екстериторіальності не перевищуватиме сім робочих днів (раніше 14 днів, – ред.) з дня реєстрації заяви. Такий порядок діятиме протягом двох років», – зазначили у відомстві.

У Держгеокадастре заявили, що документ розроблений для підвищення рівня доступності, відкритості та прозорості при наданні адміністративної послуги з державної реєстрації земельної ділянки.

Стаття по темі: Прийнято закон про продаж землі: хто і як зможе купити землю в Україні

Що змінилося в реєстрації земельних ділянок в Україні

  1. Рішення про реєстрацію земельних ділянок в Україні будуть прийматися будь-якими державними кадастровими реєстраторами, яких визначить система Державного земельного кадастру за принципом випадковості.
  2. Передбачається зменшення кількості необґрунтованих відмов, через які заявникам доводилося неодноразово звертатися через Центри надання адмінпослуг до реєстраторів.
  3. Зміни передбачають подання документів для проведення/отримання результатів державної експертизи землевпорядної документації в електронному вигляді.
  4. Термін реєстрації земельної ділянки складе 7 днів.

Стаття по темі: Пільги на плату за землю та скасування податку на нерухомість за 2020 рік. Що треба знати фізособам і компаніям

Раніше повідомлялося, що землю біля музею Пирогово хочуть забрати у забудовника та повернути державі

Джерело

Теґи