Реєстрація /

Рахунки «Київметробуду» арештовані

Темпи будівництва метро - низькі.

Слідчий суддя Печерського районного суду Києва наклав арешт на грошові кошти на банківських рахунках ПАТ «Київметробуд» і його відокремлених підрозділів. Арешт був накладений 16 січня 2020 року клопотанням Офісу генпрокурора.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Офісу генпрокурора.

«Це зроблено в рамках кримінального провадження для запобігання шахрайського заволодіння бюджетними коштами посадовими особами ПАТ «Київметробуд» і підконтрольних керівництву ПАТ інших підприємств при будівництві ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі Києва», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Офіс генпрокурора планує звернутися до суду з клопотанням про передачу цих коштів в Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів з можливістю виплат на будівництво метрополітену під контролем держави.

Стаття по темі: 5 найбільш «втомлених» мостів Києва

Раніше повідомлялося, що біля станції метро «Чернігівська» капітально відремонтують шляхопровід у складі транспортної розв’язки на перетині вулиці Миропільської з Броварським проспектом і Святошинсько-Броварською лінією метрополітену. Відповідні роботи передбачено розпорядженням КМДА № 1832. Також столична влада розглядає варіант запуску «легкого метро» на столичну Троєщину. За словами радника мера Києва Максима Бахматова, його будівництво обійдеться від 300 млн. до 500 млн. дол. і може зайняти 2-3 роки.

Джерело