Реєстрація /

Правила залучення грошей покупців квартир у новобудовах зміняться


Ситуація на ринку спровокує зміни.

Забудовники переглянуть правила залучення коштів клієнтів у проекти будівництва житла.

«Ситуація довкола компанії «Укрбуд» засвідчила, що схема, за якою працювали найбільші гравці ринку, морально померла: більше не вдасться продавати типові проекти з котловану, гратись в перехресне фінансування усіх майданчиків, перекидаючи гроші з проекту в проект. Наразі економічно доцільною і правильною є модель девелопменту, за якою мінімум 60% коштів у кошторисі проекту вже є у девелопера, інші 40% він може розраховувати отримати з продажу квартир як на ранніх, так і більш пізніх етапах», - вважає експертка ринку нерухомості Вікторія Берещак. 

На її погляд, 2020 рік обіцяє бути багатим на суттєві зміни: йдеться не лише про появу більшої кількості комплексів у нових форматах, але й галузеві зміни, зокрема реформування ДАБІ та інші законодавчі ініціативи, які готують у Верховній Раді та Кабміні. 

Стаття по темі: Як будуть добудовувати об'єкти «Укрбуду»: які комплекси здадуть першими і за які гроші вони будуть завершені

«Окрім того, потенційний інвестор уважно слідкуватиме за остаточним вирішенням ситуації з об’єктами «Укрбуду»: від цього залежатимуть рівень довіри до первинного ринку та темпи розвитку житлового будівництва», – підсумувала Берещак. 

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що тепер при проектуванні метрополітенів мають обов’язково влаштовуватися автоматизовані системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій. Це необхідно для швидкого виявлення можливих загроз безпеці людей та оперативного реагування для їх уникнення. Прийнято нову ДБН, яка вступає в дію з 1 вересня цього року.


 

Джерело