Реєстрація /

Повідомлення про початок будівельних робіт за 5 днів – ДАБІ зобов'язана вчасно реєструвати інформацію

Від керівників територіальних представництв Державної архітектурно-будівельної інспекції вимагають виконувати закон

Територіальні органи Державної архітектурно-будівельної інспекції України зобов'язані реєструвати повідомлення про початок будівництва за 5 днів – така вимога законодавства. Від працівників ДАБІ також вимагають проводити розширені консультації для громадян, які мають намір оформити дозвільні документи на будівництво.

Глава ДАБІ Сергій Кузьмін на нараді 8 серпня вимагав від своїх підлеглих, щоб до Державного реєстру вносилися всі без винятку повідомлення про початок будівельних робіт без надуманих приводів і відмов в реєстрації.

Інспектори Держархбудінспекції повинні вчасно перевіряти дані, внесені в декларації про готовність об'єктів для введення в експлуатацію. Щоб зменшити кількість відмов і поліпшити взаємодію інспекції з будівельними організаціями, будуть проводитися розширені консультації по отриманню дозвільної документації.

Стаття по темі: Як отримати дозвіл на будівництво в Україні за спрощеною процедурою – останні зміни

Якщо інспектор ДАБІ приймає рішення про відмову в реєстрації повідомлення про початок будівництва, то він повинен надати консультації і пояснення замовнику, як усунути помилки і привести документи у відповідність до законодавства. Повторні відмови будуть служити індикатором неякісної роботи співробітників Держінспекції.

Кабінет міністрів України в березні 2019 року внесла зміни до Порядку виконання підготовчих і будівельних робіт та визначив п'ятиденний термін для внесення інформації про початок будівельних робіт в Держреєстр.

Стаття по темі: Як перевести житлове приміщення в нежитлове: порядок дій та нововведення

Джерело

Теґи