Реєстрація /

Потужна злива затопила центральні магістралі Києва, були зачинені дві станції метро

Фото та відео стихії, яка вирувала в столиці

В понеділок, 19 липня Київ накрило потужною зливою. Протяом півгодини в столиці випала тижнева норма опадів. Потоки води швидко залили центральні магістралі та навіть паралізували роботу двох станцій метро.

Київська міська державна адміністрація повідомляє, що введено в дію оперативне положення № 4 – курсування транспорту без дотримання розкладу руху.

«Затримується рух низки маршрутів наземного громадського транспорту у зв’язку із погіршенням погодних умов. На місце направлено відповідальну службу міста. Про це інформує КП «Київпастранс». Окрім того, як повідомили у КП «Київський метрополітен», станція метро «Берестейська» зачинена на вхід та вихід із технічних причин (потрапляння води в касову залу станції). На місці працюють фахівці. Станція метро «Академмістечко», один із вестибюлів якої було зачинено, вже працює у звичайному режимі», – говориться в повідомленні КМДА станом на 14.00 понеділка.

До ліквідації наслідків негоди залучені 12 бригад гідрослужб та 38 бригад з ручного прибирання КК «Київавтодор» – загалом 326 працівників шляхово-експлуатаційних підприємств.

В соціальних мережах багато фото та відеозаписів, які наочно демонструють наслідки негоди. Потоки води ллються проспектом Перемоги на Нивках, пр. Правди, на Академістечку, пр. Леся Курбаса, вул. Ушакова, Мілютенка, Пріорській, Вишгородській та в інших районах Києва.

Вже вкотре затопило підземний тонель біля станції метро «Дорогожичі»: рух тонелем зупинено, триває відкачування води з нього.

Злива залила тонель на Дорогожичах
Фото https://www.facebook.com/KyivOperativ/

Така ж ситуація були й майже три роки тому – 25 липня 2018 року: тоді Потоки води залили переходи під проспектом Перемоги в районі станцій метро «Шулявська» і «КПІ». Там затопленими опинилися торгові точки з продажу квітів, фруктів, мобільних телефонів та одягу. Люди були змушені переходити під землею по коліно у воді. Потужна злива швидко заблокувала і проїжджу частину на вулиці Теліги в районі метро «Дорогожичі». Там затопленим виявився відрізок магістралі під розв'язкою.

А 16 серпня 2018 року злива затопила Хрещатик, зруйнувала фасад старого будинку, були підтоплені паркінги торгових центрів в центрі столиці.

Джерело