Реєстрація /

Постачальник електроенергії в Києві не зміниться

Працювати буде та ж компанія, але під іншим ім'ям.

У Києві електроенергію буде поставляти та ж компанія, що і раніше. «Київенерго» просто змінить назву. НКРЕКП схвалила рішення про видачу ліцензії на постачання електроенергії «ДТЕК Київські електромережі» і прийняла рішення про анулювання такої ліцензії для «Київенерго».

Таке рішення пов'язане з розділом «Київенерго» на 2 компанії. Обидві постанови набирають чинності з 17 серпня 2018 року.

Раніше повідомлялося, що у Києві завершили перший етап повернення у муніципальне управління майна столичного енергетичного комплексу від «Київенерго». Проведена інвентаризація об’єктів, до процесу були задіяні близько 300 осіб. Більше 60 тис. одиниць найменувань вже закріплено на праві господарського відання за КП «Київтеплоенерго».

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії 

Крім того, майже 1 тис. споживачів отримала компенсацію за недотримання стандартів якості електропостачання на загальну суму 116 тис. 950 грн. Питання про компенсації для ще 120 тисяч споживачів вирішиться після перевірок НКРЕКП. У 2017 році компенсації були надані 8 компаніями 913 споживачам, з них 90% надано ПАТ «Одесаобленерго» і ЗАТ «Київобленерго».

Борг столичних споживачів за електроенергію перед ПАТ «ДТЕК Київські електромережі» станом на червень 2018 року становить 932 млн. гривень. Серед найбільших боржників – комунальні підприємства життєзабезпечення і жителі міста.

Джерело