Реєстрація /

Порушення на об'єктах відновлення виявили і в Ірпені

Раніше порушення були у Бучі.

У Київській області триває комісійна перевірка об'єктів, що відбудовуються. Комісія відвідала Ірпінь та перевірила, як іде відновлення трьох багатоповерхівок та дитячого садка. Київська ОВА є замовником робіт на 56 об'єктах.

Про це йдеться у повідомленні начальника Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Руслана Кравченка.

Голова Київської ОВ проінформував, що на вулиці Університетська, 2-к ведуть капітальний ремонт 15-квартирного триповерхового будинку. Виробляють роботи з відновлення будівельних конструкцій, внутрішнього оздоблення будинку, замінюють систему водопостачання з водолічильниками, каналізаційні стоки.

Він зазначив, що одним із виявлених порушень є незначне відставання від графіка робіт. Але кількість працівників на об'єкті достатньо, тому забудовник запевнив, що всі оперативно наздоженуть

Кравченко повідомив, що на вулиці Ярославській, 14, триває капітальний ремонт дев'ятиповерхівки на 144 квартири. Він зазначив, що роботи розпочаті у вересні, і вони триватимуть один рік. За його словами, проект капремонту досить масштабний, серед запланованого – відновлення стін та перегородок, утеплення посади, різні монтажні роботи, відновлення та утеплення покрівлі, інженерних мереж, внутрішнє оздоблення тощо.

Але скарг від мешканців чимало. Підрядник відстає від графіка виконання робіт на два тижні. Є претензії щодо якості робіт. Більше того, демонтували старий дах. Нову не встигли облаштувати. Внаслідок погіршення погодних умов затопили кілька квартир. Забудовник гарантував, що все відремонтує власним коштом.

Також голова КОВА відзначив скаргу мешканців будівельників, які періодично бувають напідпитку. Під час перевірки в одній із квартир, що підлягають відновленню, таки виявили робітника з ознаками алкогольного сп'яніння. Для з’ясування ситуації викликали поліцію.

Триває реконструкція садка на вулиці Полтавська, 5. На місці старого корпусу для малюків вже будують новий на три поверхи. Як зазначив Кравченко, там зможуть розміститися 8 груп по 15 дітей кожна. Буде зроблено внутрішнє та зовнішнє оздоблення, облаштовано нові спортивні та ігрові майданчики з тіньовими навісами. На всі роботи відведено рік.

Він зазначив, що роботи активно продовжуються. Є порушення, але вони незначні.

Руслан Кравченко нагадав, що до складу комісії входять представники правоохоронних органів, технагляду, профільних департаментів КОВА, Держпраці, наглядової ради, ДТЕКу тощо. Активно долучаються жителі та громадськість.

Нагадаємо, що раніше виявили порушення при відбудові будинків в Бучі.

Джерело

Теґи