Реєстрація /

Попри складні погодні умови та російські атаки, енергосистема України збалансована

Продовжили акцію з обміну ламп.

Уряд продовжує політику енергоефективності. Відсьогодні стартує наступна фаза реалізації програми обміну старих ламп на світлодіодні. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду.

«Тепер кожен пенсіонер у відділенні «Укрпошти» може одразу отримати по п’ять сучасних LED-ламп. Загалом ініційована Президентом Володимиром Зеленським програма вже продемонструвала відмінні результати. Українці отримали понад 21 млн енергоефективних ламп, і цим суттєво знизили навантаження на енергосистему», – зауважив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр відзначив, що Україна також планує розширення енергетичного потенціалу. Цими днями в Дубаї на Кліматичній конференції ООН СОР28 працює урядова делегація. Й Україна вже приєдналася до декларації про збільшення потужностей ядерної енергетики втричі до 2050 року.

«Розвиток української атомної енергетики – це не лише про наші внутрішні потреби, але й про допомогу Європі в прискоренні зеленого переходу», – підкреслив Прем’єр-міністр.

Як зауважив Глава Уряду, попри складні погодні умови та російські атаки, енергосистема України збалансована. За його словами, планових відключень споживачів немає, а за потреби Україна імпортує необхідні обсяги електроенергії з країн ЄС.

Раніше повідомлялося, що через блокаду на кордоні із Польщею виник дефіцит будматеріалів.

Джерело