Реєстрація /

Попит на елітну нерухомість в Києві виріс на 20%

Ціни залишаються стабільними.

У квітні 2018 року передбачуваний обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) Склав еквівалент 3 млн. 263 тис. дол., що на 20% більше результатів березня.

Про це повідомили в столичному АН Park Lane.

За підсумками місяця частка елітного сегмента в загальній кількості операцій з нерухомістю склала 3%. Частка інвестицій в елітний сегмент – 11% від усіх капіталовкладень в ринок нерухомості.

У структурі попиту 75% запитів прийшлося на квартири. Найбільш затребувані райони – Печерський (вул. Коновальця, Старонаводницька, бул. Лесі Українки), Голосіївський (Антоновича) та Шевченківський (вул. Назаровская).

Вибір покупців в цьому місяці більше схилявся у бік квартир у будинках сучасної споруди. В основному це апартаменти площею від 110 до 220 кв.м. Покупці звертали увагу на стан під'їзду та прибудинкової території, наявність охорони та паркінгу. Ціновий діапазон таких пропозицій – 1600-2500 дол./кв.м.

У загальній кількості запитів 15% зайняли приміщення нежитлового фонду. Затребувані були Печерський та центральні вулиці Шевченківського та Голосіївського районів (Велика Васильківська, Ділова, Антоновича, О. Гончара). Покупців цікавили офісні приміщення площею 120-220 кв. м, за ціною 1800-2700 дол./кв.м.

Заміські будинки склали 10% придбань у високому ціновому сегменті. Покупців цікавили комфортні сучасні котеджі площею 400-650 кв.м, з ділянкою 10-12 соток в Обухівському і Києво-Святошинському районах. Вартість таких пропозицій 700-1200 дол./кв.м.

«У квітні ринок елітної нерухомості показав пожвавлення попиту як на квартири і офіси, так і сезонний інтерес до заміських будинків. Ціни залишаються стабільними, що допомагає покупцям та продавцям проводити переговори і досягати взаємовигідних умов», – прокоментувала ситуацію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Джерело