Реєстрація /

Понад 500 поданих заяв на відновлення приватних будинків на власних земельних ділянках

У березні презентують механізм здійснення цієї послуги – від заявки до фінальної звітності за відновлення.

Понад 500 поданих заяв на поновлення приватних будинків на власних земельних ділянках. Вже понад сто заявок відпрацювали комісії органів місцевого самоврядування. Про це повідомили у Міністерстві відновлення.

У березні презентують механізм здійснення цієї послуги – від заявки до фінальної звітності за відновлення.

Наразі доступна не лише можливість отримати кошти на придбання нового будинку, а й відбудуватися на власній земельній ділянці. Вона може знаходитися будь-де на території України, крім тимчасово окупованих територій або зони бойових дій.

Якщо ваше житло знищено внаслідок російської агресії, вам потрібно подати заявку через Дію, отримати позитивне рішення комісії про компенсацію, після того – припинити право власності на знищене житло. При цьому право власності на земельну ділянку скасовувати не потрібно.

Роботу проводять спільно з Міністерством цифрової трансформації та проектом USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Раніше повідомлялося, що в Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Джерело