Реєстрація /

Питання перейменування станції «Дорогожичі» винесуть на електронне голосування


Спочатку питання розгляне комісія.

Питання про перейменування станції Сирецько-Печерської лінії метрополітену «Дорогожичі» в станцію «Бабин Яр» буде включено до порядку денного наступного засідання Комісії з питань найменувань, дата якої поки не визначена. Після цього дана пропозиція може бути винесена на електронне голосування, а далі може послідувати рекомендація столичному меру винести такий пункт порядку денного на голосування депутатами Київради.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київської міськдержадміністрації.

Перейменування вулиць чи об'єктів інфраструктури затверджуються рішенням Київради. Розглядає подібні пропозиції спеціально створений при Київському міському голові консультативно-дорадчий орган – Комісія з питань найменувань, до складу якої входять вчені-історики, мовознавці, краєзнавці, архітектори, а також депутати Київради і посадові особи КМДА.

«Якщо Комісія прийме позитивне рішення про перейменування, на офіційному порталі Києва почнеться електронне голосування, яке триватиме 2 місяці. Під час цього етапу всі жителі міста зможуть проголосувати або надати свою пропозицію», – поінформували в КМДА.

Далі, за результатами голосування, Комісія з питань найменування повторно розгляне ініціативу і, в залежності від результатів обговорення, або рекомендує меру Києва винести питання на сесію Київради, або ні.

Читайте також: Як отримати доступне житло в Україні: що змінюється в програмі Кабміну

Раніше повідомлялося, що тепер перейменуванню вулиць, провулків, проспектів, бульварів, узвозів і проїздів передуватимуть обов’язкові консультації з мешканцями, які там постійно проживають. Відповідне нововведення запроваджено розпорядженням Київського міського голови.

Джерело