Реєстрація /

Підрахували, скільки коштуватиме реконструкція аеропорту у Білій Церкві

Зробили ТЕО.

Міжнародні експерти підготували техніко-економічного обґрунтування, реконструкції аеропорту Білої Церкви. Згідно оцінки проекту ЄС AASSIST загальна вартість першочергових інвестицій відновлення злітно-посадкової смуги та будівництва терміналу становитиме близько 59 млн. євро.

Аеропорт, з огляду на наближеність до індустріального парку, може розвиватися як спеціалізований центр з транспортування вантажів, у тому числі транзитних, за умови розвитку мультимодальної логістичної платформи. 

Радник Міністра інфраструктури Олександра Клітіна повідомила, що вже ініційовано отримання аеропортом Біла Церква статусу міжнародного, яке  очікується в наступному році. Чиновники також розробляють необхідні документи для залучення інвестицій.

У той же час у терміналі D аеропорту «Бориспіль» відкрито нову трансферну зона, яку почали будувати влітку 2017 року. Трансферна зона має два рівні, які пов'язані з другим поверхом прильоту міжнародних рейсів і третім поверхом вильоту міжнародних рейсів.

На першому рівні розташована зона контролю з 7 каналами пропуску пасажирів міжнародних рейсів з пересадкою. На рівень вище ведуть ескалатори, які виводять пасажирів в нове кафе і зону вильоту.

Джерело