Реєстрація /

Підприємці забруднюють стічні води у столиці


Небезпечні стоки скидають у каналізацію. 

ПрАТ «АК «Київводоканал» закликає всіх підприємців, які користуються умовами на скид, суворо дотримуватися Правил приймання стічних вод у міську каналізацію.

Останнім часом спостерігаються систематичні випадки надходження на очисні споруди Бортницької станції аерації (БСА) стоків із значним перевищенням нормативних скидів у каналізаційну мережу.

Моніторинг стічних вод за січень-липень 2018 року показує перевищення забруднюючих речовин у рази.

Для доведення очистки до нормативів БСА витрачає набагато більше електроенергії, часу та людських ресурсів. Перевищення забруднюючих речовин також негативно впливає на екологічну ситуацію у столиці загалом.

У разі, якщо абонент не може довести якість стічних вод до нормативів, цю функцію на себе бере «Київводоканал». Потрібно заключити договір на доочистку стічних вод та сплатити за це відповідні кошти. В окремих випадках підприємство рекомендує встановити локальні очисні станції на базі компаній, чиї стоки систематично перевищують нормативні вимоги.

Стаття по темі: ЕСКО-проекти: перепони на шляху реалізації і перспективи

У Києві є приклади соціально відповідальних компаній, які вже на етапі проектування передбачили будівництво локальних очисних систем. Таких абонентів у столиці дуже мало.
 

Джерело