Реєстрація /

Петропавлівську площу у Києві озеленили

З площі прибрали барахолку.

Колишня барахолка на Куренівці перетворилася на зелену зону. У Департаменті благоустрою КМДА показали, якими рослинами засадили Петропавлівську площу, й вона остаточно набула вигляду ошатного міського простору.

В Департаменті вважають, що у цієї локації є шанси перетворитися на один із зелених скверів столиці.

«Саме на цій площі планується реалізація соціального експерименту: замість традиційних парканів тут висаджено живу огорожу з кущів. Сподіваємося, що рослини не «зроблять ноги» на дачі та присадибні ділянки. От і побачимо рівень самосвідомості та відповідальності киян – побачимо в прямому сенсі слова: адже окрім освітлення, на площі встановлені ще й камери відео спостереження», – уточнили у Департаменті.

Читайте також: Найдешевші квартири в Києві в 2020 році: який бюджет на покупку та безпека угоди

Раніше повідомлялося, що у квітні-травні цього року в столиці відкриють після капітального ремонту п’ять парків: «Партизанська слава» (Дарницький район), другу чергу парку «Сирецький» (Шевченківський район), другу чергу парку на Троєщині (Деснянський район), «Совки» (Святошинський район) і «Лебединий» (Дарницький район). На оновлення та капремонт зелених зон цього року місто спрямує майже 500 млн грн.

Джерело