Реєстрація /

Парковок на тротуарах тепер не буде

Вступила в дію нова ДБН.

Вступили в дію оновлені державні будівельні норми щодо проектування вулиць і доріг населених пунктів (ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів»), які, зокрема, не допускають проектування автостоянок тимчасового зберігання на тротуарах.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Це сприятиме підвищенню безпеки у пішохідних зонах, налагодженню транспортного руху в населених пунктах та зменшенню заторів, а також мінімізації можливих аварій за участю пішоходів. Такі принципи діють у більшості цивілізованих країн Європи та світу і нарешті починають реалізовуватися у нас», – сказав він.

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

Проектування тимчасових автостоянок також не допускається уздовж проїзних частин магістралей загальноміського значення безперервного та регульованого руху та на магістралях районного значення у випадку, коли коефіцієнт використання пропускної здатності наближається до 1 та при виділенні на цих магістралях окремих смуг для руху маршрутного транспорту.

Парковки Киева

Джерело