Реєстрація /

Пам'ятник архітектури на Подолі почали ремонтувати без дозволу

Зміняють фасад.

Приміщення та фасад пам'ятки архітектури і містобудування місцевого значення на вул. Сагайдачного, 23/8 у Подільському районі Києва почали ремонтувати без відповідних дозволів. Департаментом охорони культурної спадщини Київської міськдержадміністрації (КМДА) виписав припис на припинення даних робіт.

Представники департаменту провели візуальний огляд будівлі та виявили проведення ремонтних робіт в частині приміщень першого поверху, а також роботи з утеплення головного фасаду будинку. При цьому на 20 лютого 2020 року науково-проектна або проектна документація на проведення таких робіт відсутній, і охоронний договір на частину пам'ятника не укладався.

У приписі йдеться про необхідність припинення робіт і надання в 10-денний термін проектної документації, а також зобов'язання укладення охоронного договору на частину пам'ятника архітектури і містобудування.

Стаття по темі: Квартири в передмісті Києва: попит зростає, а висока конкуренція стримує зростання цін

Раніше повідомлялося, що у Києві близько 400 історичних будинків зі статусом пам’ятки. Більшість із них – у приватній власності, інші – на балансі різних структурних підрозділів КМДА, міністерств, інших державних установ, комунальних підприємств, райдержадміністрацій тощо. На 2020 рік запланована реконструкція 4 будівель.

Джерело