Реєстрація /

Основні дороги в Києві обіцяють відремонтувати цього літа

Ремонт йде на багатьох дорогах.

Столична влада обіцяє відремонтувати якомога більше ключових магістралей, від яких залежить інтенсивність і комфортність руху в місті. І поступово перейти до ремонту маленьких вулиць.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

Більшу частину робіт на запланованих на цей рік об'єктах повинні завершити в літній період.
Один з таких об'єктів – бул. Академіка Вернадського. Тут міняють асфальт майже на двох кілометрах. Загальна вартість будівельних робіт – понад 68 млн. гривень. При цьому, як заявив Кличко, на всіх об'єктах капітального ремонту в столиці комплексно оновлюється вся прилегла інфраструктура.

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

«Цю дорогу побудували ще в 1973 році. Жодного капітального ремонту з тих пір тут не було – 45 років! На цій ділянці влаштовано двошарове покриття з полімерасфальтобетона, облаштували нові тротуари, нові бордюри, оглядові колодязі та озеленили прилеглу територію. І важливо, що дорожню розмітку тут нанесли холодним пластиком. Це в рази збільшує її термін експлуатації», – зазначив мер.

Зараз також в розпалі капітальний ремонт проспекту Академіка Палладіна.

«Це дасть можливість повністю оновити цей напрямок в'їзду в місто і розвантажити основні магістралі. На Палладіна ми відремонтуємо близько 5 кілометрів дороги. Там ремонт почався в червні цього року. Термін виконання робіт – 9 місяців», – підкреслив мер столиці.

За його словами, на проспекті Академіка Палладіна повністю оновлять всі смуги руху, капітально відремонтують шляхопровід через залізницю, мережу дощової каналізації. Також облаштують нові тротуари та велосипедні доріжки, встановлять нове сучасне освітлення. Також передбачено облаштування місць для паркування.

Джерело