Реєстрація /

ОСББ закликали готувати проекти на отримання «теплих кредитів»

Проекти треба готувати заздалегідь.

У поточному році у Києві проведено вже п’ятий конкурс проектів із реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, у яких створені ОСББ та ЖБК. Протягом чотирьох попередніх років на умовах співфінансування (70/30) у київських багатоповерхівках реалізовано понад 300 енергоефективних проектів. У поточному році за результатами проведення конкурсу конкурсна комісія ухвалила рішення про визнання переможцями 168 ОСББ/ЖБК, роботи на об’єктах переможців 2019 року будуть виконуватись у межах наявних бюджетних призначень. 

Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко. 

Стаття по темі: ЕСКО-проекти: перепони на шляху реалізації і перспективи

«Конкурс на наступний рік стартуватиме у кінці поточного року, проте тим, хто хоче стати його учасником, не варто зволікати і вже зараз починати готувати проекти, приймати відповідні рішення на загальних зборах тощо, бо час плине швидко і часто співвласники через брак часу або допущені помилки втрачають можливість реалізувати у своїх будинках енергоефективні проекти. До речі, у поточному році Комісія відхилила, як такі, що не відповідали критеріям відбору, конкурсні пропозиції (проекти) 16 ОСББ та ЖБК», – наголосив Науменко.

Раніше повідомлялося, що 168 житлових будинків Києва стануть більш енергоефективними. У цих будинках будуть утеплювати стіни, двері, вікна, встановлювати індивідуальні теплопункти. Це дає 30%-40% економії на сплаті комунальних послуг, витрачається менше тепла і світла.

Джерело

Теґи