Реєстрація /

Оренда однокімнатної квартири в Києві: експерти назвали актуальні ціни

За даними ріелторських компаній, кількість угод з оренди нерухомості в Києві за квітень зросла на 22%

За квітень 2019 року кількість угод з оренди квартир в Києві в порівнянні з березнем зросла на 22% – до 350 операцій по зніманню нерухомості.

«Прогноз щодо зростання кількості угод в квітні – виявився вірним. Минулого місяця активно орендували квартири, нежитлові приміщення і будинки в усіх цінових сегментах. Трохи змінилася структура попиту – в недорогому ціновому сегменті (до 500 дол/міс.) Було проведено трохи більше угод, ніж в попередньому місяці», – заявила Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова.

За її даними, в структурі оренди квартир в Києві 36% становлять угоди до 500 доларів на місяць, 43% – операції в діапазоні 500-1000 дол/міс. У травні фахівці з нерухомості очікують відновлення активності лише після завершення святкових вихідних.

Стаття по темі: Квартира в новобудові: як оцінити якість будівництва, рентабельність та ризики

Крім того, названі актуальні ціни на оренду однокімнатних квартир в Києві. Різниця в цінах в залежності від району і якості житла велика – від 5 до 21,6 тисяч гривень.

Ціни на оренду однокімнатних квартир в Києві

Площа, кв. м

Вулиця

Район

Вартість грн/міс

34

Вацлава Гавела

Святошинський

5 000

42

Сімї Кульженків

Оболонський

5 400

44

Пр. Глушкова

Голосіївський

10 800

44

Шумського

Днепровський

13 500

55

Коновальця

Печерський

21 600

Нагадаємо, що раніше найвища орендна ставка для однокімнатних квартир в Києві досягала 28 тисяч гривень на місяць . Стільки орендарі платять за 48-метрове житло на вул. Джона Маккейна (колишня вул. Івана Кудрі).

Джерело