Реєстрація /

Офіс президент обрав механизм, за яким переселенцям будуть надавати житло

Квартири будуть надаваться в тимчасове користування

Держава планує викупити до 32 тисяч квартир для надання в користування переселенцям, які виїхали з окупованих та небезпечних регіонів України. 

Про механізм, який буде задіяно для забезпечення житлом переселенців, розповів заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко.

За його словами, викуплене у забудовників житло буде тимчасово надаваться переселнцям - до тих пір, поки їх квартири, будинки відновлюються після завершення бойових дій.

«Для нас найголовніша ціль – розселити переселенців, які є у різних регіонах. Тому ми поділили все на етапи. Ми викупаємо у забудовників квартири, які ще не продані, – це декілька тисяч об'єктів. Держава буде надавати їх переселенцям на деякий час. А як тільки буде відбудоване їхнє постійне житло, – теж державою, – вони переселяться в свої квартири, будинки і так далі. А ці квартири будемо надавати військовим і іншим людям, які стояли у чергах роками. Зараз у нас по викупу декілька тисяч квартир і по будівництву – 16 регіонів по 2 тис. квартир. Це 32 тисяч квартир», – заявив Тимошенко в коментарі виданню НВ.

Стаття по темі: Компенсація за втрату житла – кому і як надаватимуть допомогу

Джерело