Реєстрація /

Об'єкти «Укрбуду» звільнили від пайової участі, щоб добудувати будинки швидше

Добудують 6 будинків.

Київрада ухвалила рішення про звільнення від пайової участі об’єктів «Укрбуду». Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що це дозволить «Київміськбуду» взятися за добудову ще шести об’єктів, у яких своє житло отримають тисячі людей.

«Я розумію, що таке рішення щодо «Укрбуду» – не оптимальне. Але ми повинні його ухвалити. Бо потрібно допомогти ошуканим людям. Тим паче, що пайова участь за кілька місяців буде скасована для всіх забудовників по всій Україні», – наголосив Віталій Кличко.

У Києві необхідно добудувати 26 новобудов.

Він також зазначив, що парламент має терміново розглянути низку законопроектів, які б унеможливили подібні ситуації із недобросовісними забудовниками.

Стаття по темі: Нацбанк дав прогноз по ринку нерухомості України: новобудови ризиковані для інвесторів, попит буде відновлюватися 2 роки

Для добудови та введення в експлуатацію інших об'єктів «Укрбуду» необхідна згода Кабінету міністрів на підписання договорів про передачу землі Міністерства оборони України. Це одна з 3 ключових проблем, які гальмують зведення довгобудів.

Джерело