Реєстрація /

Об’єкти будівництва без облаштованого безбар’єрного простору не вводитимуть в експлуатацію

ВР підтримала законопроект.

Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроект №7370 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», який пропонує ввести заборону на прийняття в експлуатацію новозбудованих об’єктів житлово-комунального та громадського призначення, якщо в них не облаштовані засоби доступності. 

З його прийняттям пандус або інші спеціальні засоби доступності можуть встановлюватися без оформлення документів на право власності  чи користування земельною ділянкою.

Раніше повідомлялося, що  Мінрегіон розробляє нову ДБН, яка передбачає вимоги щодо обов’язкового облаштування доступного простору в торговельних залах супермаркетів, гіпермаркетів та інших магазинів для всіх груп людей з інвалідністю та іншого маломобільного населення.
  
Будівлі цих закладів обов'язково повинні мати безперешкодний доступ ззовні та всередині.
 
Пропонується також, щоб полиці у торговельних залах та каси облаштовувалися в зручний спосіб для всіх, в тому числі, для людей з інвалідністю, які пересуваються на візках.
 
Інформація щодо розташування торговельних залів та секцій, асортименту товарів та цінників має контрастно виділятися та мати доступну візуальну форму для людей з порушеннями зору.

Читайте також: Український рітейл в очікуванні кризи 2019 року: що чекає торгові центри в Києві

Джерело