Реєстрація /

Новий Кабмін також пообіцяв розібратися зі старим житлом

Розроблять програму для реконструкції житлового фонду.

Уряд має намір розробити і внести на розгляд парламенту законопроект про комплексну реконструкцію кварталів з аварійної житловою забудовою. Такі ініціативи викладені в програмі дії Кабміну на найближчі 5 років.

Стратегічна мета Кабміну – збільшити частку українців, задоволених житловими умовами з нинішніх 57% до 80% до кінця 2024 року.

Уряд хоче удосконалити механізми управління житлом його власниками, віддати їм у власність землю, на якій стоїть будинок і уточнити деякі спірні моменти, які виникають при прийнятті колективних рішень співвласниками. В кінцевому підсумку це повинно значно збільшити термін їх експлуатації за рахунок комплексної модернізації.
Ті будинки, які вже неможливо реконструювати, пропонують зносити. Причому відразу цілими кварталами. У Кабміні хочуть, щоб щорічно кількість аварійних будинків в Україні скорочувалася на 2%.

Стаття по темі: Коли жителів «хрущовок» переселять в новобудови: реконструкцію застарілого житла обіцяють зрушити з мертвої точки

Раніше повідомлялося, що перші реалізовані проекти з реконструкції застарілого житла в Україні можуть почати з’являтися вже через 3-4 роки.

 

Джерело