Реєстрація /

Нові податки на ринку нерухомості зупинять частину будівництв – думка забудовника

Квартири подорожчають.

Девелопери прогнозують, що після прийняття податкових змін, продажі на будівельному ринку скоротяться в кілька разів. Ті забудовники, які працюють без фінансових резервів, будуть змушені зупинити свої проекти. Ці процеси торкнуться і суміжних областей економіки.

Про стало відомо з блогу президента Асоціації підприємств-будівельників «Інтергал-Буд» Володимира Зубика для видання «Кореспондент».

У своєму блозі автор змоделював хід подій в разі прийняття законопроекту № 5600 в існуючій редакції. Володимир Зубик запевняє, що після прийняття законопроекту, з ринку піде сегмент інвесторів, які вкладалися в нерухомість на початкових етапах, адже податок в 18% майже вб'є рентабельність таких інвестицій.

«Починається «природний відбір» на ринку нерухомості. Забудовники, які не мають потужної фінансової подушки, зупиняють свою роботу. Інвестори ще більше налякані і тепер не хочуть ризикувати», – каже Зубик. 

За його словами, наступним етапом стане обвал обсягів будівництва. Це в свою чергу, впевнений він, буде означати зупинку суміжних галузей. А саме: виробників будматеріалів, металопрокату тощо.

Стаття по темі: Найбезпечніші і найризикованіші схеми покупки квартир на первинному ринку

Раніше повідомлялося, що шахраї привласнили дві квартири на Печерську.

Джерело