Реєстрація /

Названо стартову ціну приватизації заводу «Більшовик»

Кабінет міністрів України в перший день осені затвердив умови приватизації підприємства в Києві

Уряд України 1 вересня затвердив умови приватизації київського заводу «Більшовик», повідомив голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко. Саме ФДМУ буде займатися приватизацією підприємства.

Стартова ціна аукціону – 1,39 млрд гривень (51,68 млн долларов по курсу НБУ на 1 сентября 2021 года).

«Досвід попередніх конкурсів, які проводив ФДМУ, дозволяє впевнено прогнозувати, що на фінальному табло ми побачимо значно більшу цифру. Крім того, уже традиційно для української приватизації останніх років, ми передбачаємо чіткі та справедливі соціальні та економічні гарантії», – обіцяє Сенниченко.

За його словами, інвесторів для приватизації ФДМУ буде шукати разом з аудиторською компанією «KPMG Україна».

Дата аукціону буде визначена найближчим часом.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада скасувала мораторій на приватизацію великих об'єктів, який було запроваджено на час карантину. До переліку об'єктів великої приватизації увійшли київські завод «Більшовик» та «Президент Готель».

Довідка

Завод «Більшовик»

Завод «Більшовик» засновано у 1882 році підприємцями з Чехії Гретером та Криванеком.Тоді підприємство носило назву «Київський чавуноливарний та механічний завод». Було налагоджено випуск чавунної арматури, болтів, гайок.

Пізніше завод став найбільшим машинобудівним підприємством Києва та виробляв обладнання для цукрових підприємств, парові котли, насоси.

В радянські часи завод отримав назву «Більшовик» та розширив номенклатуру – додався випуск обладнання для хімічної промисловості, млинів, Інституту електрозварювання Академії наук.

Зараз підприємство має офіційну назву АТ «Перший київський машинобудівний завод», але отримує прибуток лише за рахунок оренди нерухомості. Більша частина виробничих приміщень знаходиться в занедбаному та аварійному стані.

Джерело

Теґи