Реєстрація /

Наприкінці року запрацювала програма «Доступне житло»

Тільки в останніх числах листопада були підписані перші в 2018 році договору про кредитування

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву повідомив про підписання перших у 2018 році договорів за програмою «Доступне житло». За повідомленням фонду, укладені 13 договорів на будівництво (придбання) житла в Києві та Київській області.

Підписання відбулося в Іпотечному центрі. Після внесення своєї частки на відкриті рахунки підписанти отримають держпідтримку.

«На сьогодні для участі в програмі зареєструвалися 9 тисяч бажаючих. Підтримка держави необхідна людям, особливо в нинішніх важких економічних умовах. У найближчі дні будуть підписані 148 договорів з громадянами - учасниками програми «Доступне житло». В цілому до кінця року близько 300 українських сімей отримають житло завдяки участі в цій програмі», – заявив глава Держфонду Сергій Комнатний.

У 2018 році в бюджеті закладено 100 мільйонів гривень на програму «Доступне житло». Таку ж суму Верховна Рада затвердила на 2019 рік.

Стаття по темі: Як отримати доступне житло в Україні: що змінюється в програмі Кабміну

За новими вимогами, які в жовтні змінив Кабінет міністрів, доступне житло виділяється за таким принципом:

  • 30% вартості житла;
  • 50% вартості житла для громадян, які потрапляють під дію закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (пп. 19 і 20 ч. 1 ст. 6, пп. 10-14 ч. 2 ст. 7 і абзаців 4, 6 и 8 п. 1 ст. 10)
  • 50% вартості доступного житла та/або пільгового іпотечного житлового кредиту для громадян, які потрапляють під дію закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».
Джерело