Реєстрація /

На зупинках планують влаштовувати більш міцне покриття для громадського транспорту

Нова пропозиція у ДБН.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України ввивчає засоби зробити перебування пасажирів на зупинках безпечним. Також хочуть зробити строк експлуатації асфальту біля зупинок довшим. Тому вивчають доцільність влаштування на зупинках громадського транспорту спеціального, більш міцного покриття для автобусів/тролейбусів/маршрутних таксі. 

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Більш міцне покриття на ділянках дороги біля зупинок може влаштовуватися, наприклад, із цементобетону або асфальтобетону із армуванням спеціальними гратками (геосинтетичними, металевими, композитними). Це попередить появу так званих колій біля зупинок, зробить дорогу більш зносостійкою.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Крім того, за словами Парцхаладзе, проектування такого покриття зможе суттєво вплинути на підвищення безпеки людей на зупинках шляхом зменшення гальмівного шляху громадського транспорту до 20%. Тобто, шляху від початку гальмування транспорту до його повної зупинки.

Раніше повідомлялося, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України хоче змінити норми, щодо будівництва трамвайних зупинок. Пропонують влаштування підвищених посадкових платформ на одному рівні з підлогою трамваїв для безпеки дорожнього руху та зручності пасажирів.
 

Джерело