Реєстрація /

На збереження історичних будівель у Києві витратять більше 247 мільйонів гривень

Гроші витратять за 3 роки.

На збереження історичних будівель у Києві витратять більше 247 мільйонів гривень.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Найбільшу суму заплановано на реставрацію та розвиток об’єктів культурної спадщини – 74,3 млн. Загалом Програма розроблена для проведення перевірки стану об’єктів та передбачає швидке реагування на різноманітні загрози щодо їхнього збереження. Згідно з документом, запланована реставрація та розвиток пам’яток, викуп аварійних об’єктів, контроль за їх належним утриманням та збереженням.

Нагадаємо, згідно з ЗУ «Про охорону культурної спадщини» якщо внаслідок дій або бездіяльності власника пам’ятки їй загрожує пошкодження або знищення, відповідний орган охорони культурної спадщини робить власнику пам’ятки відповідне попередження. Також, якщо власник пам’ятки не вживає заходів щодо її збереження, зокрема у зв’язку із неможливістю створення необхідних для цього умов, суд за позовом відповідного органу охорони культурної спадщини може постановити рішення про її викуп. У разі невідкладної необхідності забезпечення умов для збереження пам’ятки позов про її викуп може бути пред’явлено без попередження. Викуплена пам’ятка переходить у власність держави. Викупна ціна пам’ятки визначається за згодою сторін, а в разі спору – судом.

Стаття по темі: Збереження пам'яток архітектури в Києві: місія наразі неможлива

Раніше повідомлялося, що у столиці перевірять об’єкти культурної спадщини та культові споруди на предмет дотримання пожежної та техногенної безпеки.


 

Джерело