Реєстрація /

На Відрадному перестане зникати світло

Відремонтують лінію електропередач.

ДТЕК Київські електромережі до кінця 2020 року повністю реконструює кабельну електричну лінію на столичному масиві Відрадний, що у Солом’янському районі Києва. Замість старого кабелю фахівці компанії прокладуть більш потужний новий. Реконструйована мережа прослужить багато років та забезпечить мешканців району та соціально значущі об’єкти столиці стабільним та безперебійним електропостачанням.

Кабельна лінія пролягає від підстанції 110/10 кВ «Лепсе», що на вулиці Авторемонтна, 23 до розподільчого пункту № 64 по вулиці Героїв Севастополя, 15. Її загальна протяжність становить 1,72 кілометри. Вона забезпечує світлом клієнтів на вулицях Авторемонтна, Чумака, Метробудівна, Героїв Севастополя та бульварі Вацлава Гавела. Зокрема Інститут клінічної та експериментальної хірургії, Міську клінічну лікарню №6 та Центр мікрохірургії ока.

«Завдяки реконструкції цієї кабельній лінії надійне джерело живлення отримають мешканці масиву Відрадний, а також важливі для столиці та киян медичні заклади. ДТЕК турбується про своїх клієнтів та системно оновлює енергетичну інфраструктуру Києва. В цей проект ми інвестуємо майже 6 мільйонів гривень», – зазначив виконувач обов’язків генерального директора ДТЕК Київські електромережі Денис Бондар.

На заміну старого кабелю буде прокладений новий із шитого поліетилену. Це сучасна технологія, що дозволяє експлуатувати лінію не менше 30 років. 

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що мешканці столиці все частіше переходять на електроопалення оселі. Обирають такий варіант обігріву за економність та екологічність. Щоб перейти на електроопалення, клієнту слід внести зміни у договори з електропостачальником і оператором системи розподілу (ОСР).

Джерело