Реєстрація /

На Троєщині добудують довгобуд 

Затвердять ДПТ.

Київська міська рада підтримала затвердження детального плану території району в межах вулиць Оноре де Бальзака, Градинської та Радунської у Деснянському районі. Невідкладність такого рішення пов’язана з необхідністю завершити будівництво і ввести в експлуатацію житловий комплекс «Перспектива» на вулиці Драйзера, 40, який збудований за кошти інвесторів, постраждалих від дій недобросовісного забудовника Войцеховського.

«Інвестори ЖК «Перспектива» отримали позитивний сигнал від Київради, хоча це тільки початок тернистого шляху мешканців, яких ошукав Войцеховський», – прокоментував депутат Київради, заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.Детальний план території передбачає оптимальний варіант добудови ЖК «Перспектива» з

одночасним збільшенням потужності соціальних закладів, транспортної інфраструктури, розширенням території благоустрою.

Стаття по темі: Зміни законодавства в сфері нерухомості: що треба знати для укладання угоди купівлі-продажу в Україні

«Прийняття детального плану території у межах вулиць Оноре де Бальзака, Градинської та Радунської унеможливлює будь-яку комерційну та некомерційну забудову в цьому мікрорайоні, крім добудови житлового комплексу «Перспектива». У нас з’являється можливість облаштувати в цьому мікрорайоні три сквери, побудувати новий сучасний дитячий садок на 255 місць та реконструювати школу № 321», – сказав він.

Вячеслав Непоп зазначив, що комісія з вирішення проблемних питань по об’єктах незавершеного будівництва продовжує свою роботу з інвесторами так званих «будинків Войцеховського» та інших об’єктів несумлінних забудовників. Загалом у роботі комісії більше 50 об’єктів.

Раніше повідомлялося, що на сьогодні не визначені повноваження місцевих державних адміністрацій щодо завершення «довгобудів». Більше того, посадові особи органів місцевого самоврядування наражаються на обвинувачення у зловживанні владою, коли визначають комунальні підприємства замовниками завершення будівництва. Не маючи важелів, місцева влада не може ефективно допомагати постраждалим інвесторам.

Джерело