Реєстрація /

На Теремках та в Феофанії покращать електропостачання

Реконструюють кабельні мережі.

До кінця 2020 року фахівці ДТЕК Київські електромережі реконструюють кабельні лінії, що забезпечують світлом мешканців Теремків та Феофанії. Зокрема капітально оновлять понад 11 кілометрів електричного кабелю 10 кВ. Втілення проекту дозволить задовольнити зростаючі потреби мешканців Голосіївського району в електричному струмі та забезпечить їх надійним та сучасним джерелом живлення.

Загалом, в межах проекту, в Голосіївському районі реконструюють 4 кабельні лінії середньої напруги (10 кВ). Перші дві беруть свій початок від підстанції (ПС) 110/10 кВ «Університет» та закінчуються в розподільчому пункті (РП) №201. Інші дві пролягають від ПС 110/10 кВ «Теремки» до РП-67. Їх загальна протяжність становить понад 11 кілометрів.

Інвестиції в проект складуть понад 22 мільйони гривень. 

Замість старих кабелів, фахівці ДТЕК Київські електромережі прокладуть нові з ізоляцією зі шитого поліетилену. Їх мінімальний строк служби становить 30 років. До того ж, вони мають більший перетин, а отже й більшу пропускну здатність. Це на багато років забезпечить зростаючий попит Теремків та Феофанії у електричній енергії.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що мешканці столиці все частіше переходять на електроопалення оселі. Обирають такий варіант обігріву за економність та екологічність. Щоб перейти на електроопалення, клієнту слід внести зміни у договори з електропостачальником і оператором системи розподілу (ОСР).

Джерело