Реєстрація /

На ринку оренди заміських будинків весняний сезон був стабільно високим

Рівень цін та попиту зберегли свої тенденції.

На ринку оренди заміської нерухомості весна – традиційно піковий сезон. Більшість орендарів підбирають варіанти комфортного сезонного проживання на 5-6 місяців (травень-вересень/жовтень).

Про це розповіли в столичній ріелторської компанії Park Lane.

Всі будинки пропонуються в стані, повністю готовому для комфортного сезонного проживання.

Більшість привабливих пропозицій (біля водойм, в клубних котеджних селищах і т.д.) зосереджено в середньому і високому цінових сегментах.

В с. Малютянка (Києво-Святошинський район, 38 км. від столиці) був орендований будинок площею 200 кв. м за ставкою 20 тис. грн./міс.

У ціновому коридорі 45-48 тис. грн./міс. в цьому сезоні можна було орендувати, наприклад: сучасний таунхаус в Голосіївському районі столиці, з виходом на берег Дніпра, площею 200 кв.м з ділянкою 5 соток; котедж площею 310 кв.м і ділянкою 10 соток в котеджному містечку в с. Вишеньки (Бориспільський район) або садибу площею 400 кв. м з ділянкою 20 соток в с. Романків (Обухівський район, 13 км від Києва), в клубному котеджному селищі.

В елітному сегменті цієї весни знайшли своїх орендарів варіанти в с. Підгірці (Обухівський район), площею 480 кв.м з ділянкою 35 соток за ціною 52 тис. грн./міс. Котедж в клубному селищі в с. Вишеньки (Бориспільський район) площею 290 кв.м і ділянкою 10 соток був зданий за 65 тис. грн./міс., а респектабельна садиба площею 220 кв.м з ділянкою 10 соток в елітному котеджному селищі в с. Нові Безрадичі (Обухівський район), знайшла свого орендаря за ставкою 78 тис. грн./міс.

Однак рекордсменом сезону став особняк в с. Козин (Обухівський район), площею 500 кв.м і ділянкою 40 соток, з упорядкованою територією, охороною та виходом до річки, за який орендар буде щомісяця платити 180 тис. грн.

«Рівень попиту на оренду заміських будинків навесні цього року можна порівняти з аналогічним сезоном 2017. Це досить стабільний ринок, з чітко вираженою сезонністю, постійним пулом орендарів і орендодавців. У цьому сезоні ринок рівень цін і попиту зберігають свої тенденції» – уточнює Вікторія Барабаш, генеральний директор АН Park Lane.

Джерело