Реєстрація /

На реконструкцію сміттєзвалища у Підгірцях витратять 200 мільйонів гривень

Гроші направлять цього року.

Цього року на роботи з реконструкції та технічного переоснащення полігону твердих побутових відходів № 5 (поблизу с. Підгірці) планують спрямувати близько 200 млн. грн. Ці кошти будуть витрачені на укріплення дамби полігону, встановлення дренажних систем, що унеможливить аварійні ситуації в наступні роки, коли сміття на полігон перестануть завозити.

Також планується модернізація каналізаційно-насосного обладнання, будівництво додаткового модуля «ROCHEM» для переробки фільтрату, а також продовження робіт з рекультивації карт об’єкту.
Протягом останніх двох років міська влада спрямувала більше 106 млн. на роботи з укріплення та убезпечення полігону.

У 2018 році місто прийняло рішення про закриття полігону для прийому сміття в найближчі роки та перетворення на безпечний об’єкт.

Раніше повідомлялося, що з початку експлуатації у квітні 2019 року першого додаткового контейнерного модуля для очистки стічних вод «ROCHEM» на полігоні ТПВ №5 вже перероблено більш ніж 16,5 тис. м куб. фільтрату, що в півтора рази більше, ніж за аналогічний період до запуску цієї установки. Також ПрАТ «Київспецтранс» презентувала проект реконструкції полігону твердих побутових відходів у Підгірцях під Києвом.

Джерело