Реєстрація /

На площі Перемоги облаштують велодоріжки та велопарковки

Роблять ремонт.

На площі Перемоги реконструюють об’єкти дорожньо-транспортної інфраструктури, аби сформувати високоефективну систему безперешкодного, комфортного і безпечного дорожнього руху.

Такі роботи передбачені розпорядженням КМДА № 913.

Роботи, які триватимуть до 2024 року, передбачають підвищення безпеки дорожнього руху. Запланована реконструкція, за попередньою оцінкою експертів Європейського інвестиційного банку, надасть можливість знизити аварійність на площі на 31%, стабілізує й у подальшому зменшить рівень травматизму і смертності.

На площі Перемоги, зокрема, встановлять інформаційні табло змінної інформації, стаціонарні відеокамери із детектором швидкості, детектори транспорту, метеостанції.

Також на дорозі облаштують напрямні острівці на примиканнях – для звуження проїжджої частини в місцях пішохідних переходів; на перехрестях – для каналізування потоків, підвищення острівків безпеки; для каналізування дорожнього руху на розв’язках в одному рівні. Також облаштують притротуарні острівці для зупинок громадського транспорту та обмежувальні антипаркувальні стовпчики.

Площа стане дружньою до велосипедистів – з’являться велодоріжки, велостійки очікування та велопарковки.

Стаття по темі: Новий Генплан Києва: як буде розвиватися столиця, скільки побудують житла і куди прокладуть метро

Раніше повідомлялося, що на вулиці Академіка Білецького зявилася велосмега та парковка.

Джерело