Реєстрація /

На підвищення енергостійкості столиці направили 285 мільйонів гривень

На капітальний ремонт відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні №12 додатково спрямовується 40 млн. грн.

Додаткові 285 млн грн спрямували на забезпечення безперебійної роботи об’єктів міського господарства в умовах дефіциту потужності в енергосистемі. Відповідні зміни до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2024–2026 роки ухвалили депутати Київради під час сьогоднішнього засідання.

Ці кошти спрямують на впровадження частотного регулювання на насосних станціях для забезпечення їхньої безперебійної роботи. Крім того, збільшується фінансування виконання робіт на каналізаційних колекторах для попередження аварійних ситуацій. Для цього з бюджету міста спрямують додаткові 79,1 млн грн.

Понад 30 млн грн виділяють на відновлення закладів освіти, соціального захисту і об’єктів житлового фонду, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф проти України.

На капітальний ремонт відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні № 12 додатково спрямовується 40 млн грн. А на капітальний ремонт приміщень та інженерних мереж Київської школи вищої спортивної майстерності – 11,2 млн грн.

Також 47,6 млн грн виділять на капітальні ремонти житлових будинків та об’єктів соціальної інфраструктури.

Загалом асигнування на капітальні вкладення та капітальні ремонти за Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва на 2024–2026 роки на цей рік збільшено на 505 млн грн.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Даніло Гетьманцев за даними держслужби статистики.

У регіональному розрізі лідерами із закінченого домобудування залишаються Київська область та Київ, на частку яких припадає 32% введеного в експлуатацію житла, а також області на західній частині України з часткою 40%. Найменший показник у регіонах з активними бойовими діями та наближеними до фронту: Донецькою, Херсонською, Миколаївською областями.

Джерело