Реєстрація /

На Оболоні перестане зникати світло


Ремонтують електромережі.

Фахівці ДТЕК Київські Електромережі до кінця року реконструюють кабельну електричну лінію 10 кВ, що живить столичний масив Оболонь. Реалізація проекту дозволить забезпечити безперебійним електропостачанням клієнтів району та задовольнити їх зростаючі потреби у надійному струмі.

«ДТЕК як відповідальна та надійна компанія турбується про власних клієнтів та системно оновлює енергетичну інфраструктуру столиці. В реконструкцію кабельної лінії наша компанія інвестує майже 16 мільйонів гривень. Проведені роботи дозволять нам уникнути перевантаження енергетичного обладнання та підвищити надійність електропостачання для клієнтів на Оболоні», – зазначив виконуючий обов’язки генерального директора ДТЕК Київські Електромережі Денис Бондар.

В процесі реконструкції, замість старого кабелю, буде прокладений новий з ізоляцією зі шитого поліетилену, мінімальний строк служби якого становить 30 років. Оновлення також передбачає заміну трансформаторів струму 10 кВ на ПС «Оболонь» та в РП-292. Крім того, оновлена лінія матиме більшу пропускну здатність, а отже на роки забезпечить зростаючу потребу мешканців району у струмі.

Загальна протяжність кабельною лінії складає майже 6 кілометрів. На своєму маршруті вона проходить столичними вулицями Кабельна, Богатирська, Добринінська, Маршала Малиновського, проспектами Оболонський та Героїв Сталінграда.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело