Реєстрація /

На Київщині тисячі дітей зможуть знову повернутися до дитсадків та шкіл

На Київщині відбудували 196 навчальних закладів.

Російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення знищили 236 навчальних закладів. Тисячі дітей були позбавлені можливості ходити до шкіл та садів. Відновлювати їх почали одразу після деокупації. Вже відбудовано 196 таких закладів. У роботі – ще низка об'єктів.

Про це стало відомо з повідомлення голови обласної військової адміністрації Київщини Руслана Кравченка.

«Сьогодні був у Бучанському районі зі спецкомісією, яка контролює прозорість та якість відновлення. Перевірили два навчальні заклади, які будують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії», – написав Кравченко.

смт Гостомель, вул. Рекунова, 3Б. Тут капітально ремонтують дитячий садок «Райдуга». Садок був пошкоджений внаслідок прямого влучення снаряда оккупантів. На даху виникла пожежа. Значно пошкоджено фасад – місцями пішли тріщини.

«Відновлювати садок лише почали. Вже провели демонтажні роботи. Здати об'єкт планують за 5 місяців. Відновлять дерев'яні конструкції покриття та металевого профнастилу над приміщеннями, цегляний парапет, зовнішні сходи. Для маломобільних груп облаштують пандус», – написав Кравченко.

В смт Ворзель, вул. Курортна, 37 розпочали будівництво з нуля початкової школи із дошкільним підрозділом.

Нова двоповерхова будівля буде умовно розподілятися на дві частини: початкову школу для 360 учнів та дитячий садок. На першому поверсі буде вестибюль, вбиральні, вбиральні, медичні приміщення, обідній зал та харчоблок, спортзал та роздягальні, ігрова кімната тощо. На другому поверсі – навчальні класи, туалети, клас-студія музики та співу чи ізостудія, соляна та сенсорна кімнати, вчительська, адміністративні приміщення та інші.

Кравченко наголосив, що після проведення тендерів та вибору переможця область підписує договори на проведення робіт за динамічними цінами. Тобто ціни на матеріали змінюються протягом дії договору відповідно до середньоринкової.

Без остаточної перевірки факту виконаних робіт, їх якості та середньоринкової вартості на матеріали акт не буде підписано, а гроші не буде сплачено.

Нагадаємо, що питання ЖК «Патріотика», «Еврика» та «Патріотика на озерах» на Осокорках вирішать шляхом виконання умов Меморандуму.

Джерело