Реєстрація /

На довгобуди чекає технічна перевірка


Мінрегіон пропонує закон, який допоможе з проблемними новобудовами. 

Міністерство розвитку громад та територій розробляє законопроєкт «Про особливості врегулювання добудови проблемних об’єктів житлового будівництва», який покладе на місцеві громади технічний контроль та фінансування добудов проблемних об’єктів.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, Мінрегіон пропонує створити обласним радам комісії з технічного обстеження, які будуть контролювати проблемні забудови. 

Також закон планує вирішити питання створення або визначення комунальних підприємств, які будуть виконувати функції завершення будівництва проблемних об’єктів.

Проєктом закону передбачено, що фінансування робіт з технічного обстеження об’єктів житлового будівництва здійснюється за рахунок коштів обласних бюджетів. 

Фінансування завершення будівництва проблемних об’єктів житлового будівництва за рахунок коштів місцевих бюджетів буде щорічно передбачатись в програмі соціально-економічного розвитку відповідного населеного пункту.

Стаття по темі: Як отримати дозвіл на будівництво в Україні за спрощеною процедурою – останні зміни

Нагадаємо, що скасування пайового внеску означає для бюджету Києва втрату значного джерела платежів. За останні два роки сума платежів наблизилася до 1,5 мільярда гривень, а в 2018 році в Києві було укладено 270 договорів про пайову участь.

За рахунок пайових внесків фінансувалося понад 50% так званого «бюджету розвитку» – інфраструктурні проекти на території Києва.

Джерело