Реєстрація /

На Борщагівці два роки ремонтуватимуть міст

На роботи витратять 443 млн. грн.

У Святошинському районі відремонтують міст біля станції Борщагівка, який знаходиться на перетині проспектів Космонавта Комарова та Леся Курбаса із залізницею Київ-Волинський-Святошино. Вже затвердили робочий проект капітального ремонту розв’язки. Капремонт триватиме 24 місяці.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні КМДА.

Загальна кошторисна вартість будівництва складе більше 443 млн. грн. Довжина оновленого шляхопроводу складає 167,44 м, ширина – 36,16 м, з них ширина трамвайної частини – 8,04 м.

На шляхопроводі відремонтують проїзну частину (зроблять покриття із асфальтобетону), трамвайну частину (у тому числі 2 колії) і тротуари. Також оновлять підходи до шляхопроводу.

Крім того, оновлять  2 автобусні зупинки «Станція Борщагівка», включно із заміною покриття та облаштуванням навісів.

Нагадаємо, що витрати на зведення нового пішохідного мосту склали 275 млн. гривень. 

Стаття по темі: Скільки ремонтують мости в Києві: рекордсмен Південний міст перекритий 5 місяців на рік

Раніше повідомлялося, що Вантовий міст через гавань р. Дніпро готують до демонтажу, який розпочнеться не раніше наступного року. У зв’язку із перенесенням інженерних мереж, що проходять під мостом, задля безпеки водіїв та пішоходів встановлено нові обмежувальні знаки та огородження. Це підготовчі роботи для будівництва заїзду з вул. Верхній Вал на Подільсько-Воскресенський мостовий перехід.

Джерело