Реєстрація /

На Академмістечку буде менше аварій на тепломережах

Почали реконструкцію.

КП «Київтеплоенерго» розпочало модернізацію тепломереж на житловому масиві Академмістечко. Роботи ведуть у Приладному провулку, де трубопроводи пропрацювали більше 50 років. Як повідомили в підприємстві, там прокладають попередньо ізольовані труби із запірною арматурою європейського зразка та системою сигналізації про пошкодження.

Цього року у всіх районах Києва планують повністю замінити понад 100 км найбільш аварійних тепломереж.

Реконструкція триває в рамках програми модернізації столичного теплоенергетичного комплексу. Її реалізацію «Київтеплоенерго» розпочало торік, коли замінили 130 км трубопроводів.

Нові тепломережі обладнані запірною арматурою одного зі світових лідерів з виробництва устаткування у сфері теплоенергетики. Сучасна запірна арматура забезпечить коректну циркуляцію теплоносія в мережі та підвищить надійність теплопостачання, а у разі виявлення пошкодження дозволить відключати конкретну ділянку трубопроводу. Це зменшить кількість будинків, де на період ремонтних робіт будуть тимчасово відсутні послуги.
Реконструкція і капітальний ремонт трубопроводів проводитимуть у всіх адміністративних районах Києва. Наразі заміна тепломереж триває на Борщагівці, Теремках, Виноградарі, Подолі.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело