Реєстрація /

Міжнародні експерти оцінили якість ремонту доріг у Києві

Дорогі відремонтували добре.

Міжнародна ініціатива CoST позитивно оцінила якість відремонтованих столичних доріг.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко. 

Співпрацювати з CoST столична влада розпочала два роки тому. Першими проектами для перевірки стали ремонт вулиці Алматинської та будівництво нових ділянок Кільцевої дороги. CoST  досліджує проекти на всіх стадіях і моніторить їх ефективність: проектну документацію, тендерну документацію, роботу підрядника і технічний нагляд. А потім – аналізує і надає свої висновки та рекомендації. 

За результатами моніторингу дорожнього сезону ініціатива CoST підготувала рекомендації щодо поліпшення ефективності управління та зменшення корупційних ризиків у дорожньому секторі. Рекомендації були підтримані та отримали схвальні відгуки від професіоналів галузі та міжнародних експертів. 

«Я сподіваюся, що ми продовжимо нашу співпрацю. І будемо тільки розширяти підтримку київської влади у великих інфраструктурних проектах. І наша співпраця, перш за все, корисна для мешканців міста. Бо контроль на всіх стадіях спонукає робити якісні дороги з якісних матеріалів. І, як відомо, якісні дороги є важливим аспектом в плані залучення в місто інвестицій», – зазначив директор Національного Секретаріату CoST Святослав Абрамов.

Як підкреслив мер столиці, сьогодні тривають консультації з урядом щодо передачі деяких земельних ділянок з балансу Київської області на баланс «Київавтодору». Це дозволить прискорити будівництво Великої кільцевої дороги навколо столиці. 

Читайте також: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж від житла

Раніше повідомлялося, що зміна №2 у ДБН В.2.3-15:2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» унормувала можливість проектувати автоматизовані автостоянки для легкових автомобілів в містах України. Зміна офіційно вступає в дію з 1 липня 2019 року.

Джерело