Реєстрація /

Місту повернули земельну ділянку на березі озера


Землю раніше віддали під забудову.

Міська влада через суд повернула землю, розташовану за адресою 4-й провулок Лермонтова, 34. Ділянка була самовільно зайнята в 2012 році. Розташована земля на береговій лінії і повинна належати громаді Києва.

Земельна ділянка вибула з власності територіальної громади міста Києва без її волі на підставі підробленого рішення Київради. Суд прийшов до висновку, що міська рада Києва ніяких рішень про приватизацію або передачу цієї ділянки не приймала.

Раніше повідомлялося. що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб проводить повторний аукціон з продажу 113,5 гектарів землі на Оболоні, яка раніше належала «Родовід Банку», який розорився. Торги відбудуться 11 жовтня, прийом заявок завершиться на день раніше.

Аналітика по темі: Огляд ринку приватних будинків у передмісті Києва: липень – вересень 2018 р.

Повідомляється, що стартова ціна лота – 1,1 мільярда гривень. У серпні 2018 року цей же ділянку землі намагалися продати на відкритих торгах майже в 3 рази дорожче – за 2,96 млрд. грн. однак бажаючих купити дорогу нерухомість не знайшлося.

Цільове призначення продаваної землі – будівництво, експлуатація та обслуговування житлових будинків і об'єктів соціально-культурного призначення.

Джерело

Теґи