Реєстрація /

Міст на перетині вулиць Лугової та Богатирської відремонтують

Нижні шари дорожнього покриття мостового полотна, деформаційні шви та гідроізоляція знаходяться у зношеному стані.

Комунальна корпорація «Київавтодор» оголосила тендер на капітальний ремонт шляхопроводу на перетині вулиць Лугової та Богатирської, що в Оболонському районі столиці.

Як наголошує комунальна корпорація, цей шляхопровід введений в експлуатацію у 1986 році. З того часу на споруді капітальних ремонтів чи реконструкцій не проводили.

Наразі нижні шари дорожнього покриття мостового полотна, деформаційні шви та гідроізоляція перебувають у зношеному стані. А система водовідведення з проїжджої частини та тротуарів потребує оновлення.

Заплановані роботи дозволять привести споруду у відповідність до сучасних потреб містян, створять належні умови для надійного й комфортного пересування для всіх учасників дорожнього руху. Та в такий спосіб забезпечать комплексний підхід до ремонту вулично-дорожньої мережі столиці.

Загалом проєкт реконструкції передбачає ремонт мостового полотна, прогонових будов і конструкцій опор. Під час робіт дорожники мають влаштувати нову перильну й бар’єрну огорожу, опори освітлення та дорожнє покриття на підходах. А на тротуарах – облаштувати велодоріжки.

Крім того, капітальний ремонт має виконуватися з урахуванням принципів безбар’єрності – для безперешкодного доступу для людей з інвалідністю та маломобільних груп. Зокрема, на підходах до пішохідних переходів влаштують пандуси, понизять бортовий камінь і влаштують тактильну плитку.

Капітальний ремонт шляхопроводу є продовженням капітального ремонту вулиці Богатирської.

За результатами проведеної державної експертизи та на підставі отриманого позитивного експертного звіту, очікувана вартість закупівлі становить 288 252 377,20 грн. Прийом пропозицій триватиме до 25 червня 2024 року. Детальна інформація про тендер – на електронній платформі публічних закупівель Prozorro.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Даніло Гетьманцев за даними держслужби статистики.

У регіональному розрізі лідерами із закінченого домобудування залишаються Київська область та Київ, на частку яких припадає 32% введеного в експлуатацію житла, а також області на західній частині України з часткою 40%. Найменший показник у регіонах з активними бойовими діями та наближеними до фронту: Донецькою, Херсонською, Миколаївською областями.

Джерело